ISO2MAC852Bez diakritikyEmailMalá domu

Nelegální práce
Čeho se vyvarovat
Trest a policie
Kolik si nelegál vydělá
Linky s nabídkami práce
Legální práce
Linky s nabídkami práce
Zpět na úvod

ČEŠI V AMERICE:
život mimo zákon

Odvrácený život nelegála - Zpověď Pavla, který má co říci všem, co chtějí v USA pracovat na černo

Vyplatí se pracovat v USA? - pro a proti z pera Marka Pavlova
Práce v USA - rozhovor s českým krajanem o jeho pracovních zkušenostech
Chicago - příležitost za oceánem  na 10 tisíc Čechů zde načerno. Kde se scházejí, pracují, proč odešli?
Chamtivost na březích Mississippi - Romanu Kosmeovi hrozí za podvody s pracovní silou 20 let.
Čeští otroci v zemi svobody - jak to chodí s nelegály v Americe, reportáž napsaná pro Magazín LN na podzim roku 1998.

Sponzor stránky

Nikomu nevěřte


text: Anna


Ahoj vsichni,
zdravim vsechny dobrodruhy, kteri se vydali pracovat do USA. Ja si to taky zkusila na vlastni kuzi a jestli chcete, rada se s vami podelim.

Muj pritel jel prvni a chvili se mu dost nedarilo. Hlavne ho na zacatku velice rychle okradli o vsechny penize, ktere s sebou mel. Rikali tomu zaloha na praci a ze mu to v jeho poslednim tydnu vrati. Jaky to byl omyl!! Uz sve penize nikdy nevidel.

Potom odjel do Galvestonu v Texasu a nasel praci v hotelu. Delal housekeeping a take druhou praci v restauraci jako buz-boy - tedy clovek, ktery uklizi stoly, kdyz host odejde. Uz to vypadalo docela dobre a take penize chodily.

Takze pozval me a nasel tam praci jeste pro me. Chodili jsme spolu uklizet hotel a on potom jeste odpoledne do te restaurace. Bydleli jsme v byte se dvema loznicemi, obyvakem a kuchyni, kde krome nas bydlelo jeste dalsich sest lidi. Vsechno Cesi a Slovaci. Jestli si myslite, ze Cech Cecha neokrade, tak se mylite. Jeden par zustal doma a ukradl, co mohl a jeste ten den zmizel.

Dalsim problemem byli nasi nadrizeni. Respektive lide, kteri nam praci zajistovali. Byli to Polaci a davali nam praci podle toho, jak jsme se jim libili a jestli jsme zaplatili vsechny poplatky, ktere nam nauctovali. Kdyz jsme se vzepreli, neposlali nas dalsi den do prace.I kdyz jsme odjizdeli, tak se nam nepodarilo vsechny penize z nich dostat. Proste si s nama delali co chteli. Nikomu bych takove ponizeni neprala.

Hodne stesti a jedna rada na zaver: "Jedte radsi ve dvou a nikomu neverte."

Ahoj Anicka


Jedeme autem, Jiná doprava, Bydlení, Plánujeme trasu, Strava, Národní parky, Fotoreportáže, Dokumenty, Double Life of America, Basic info, Práce v USA

Edited and
Designed by Radek Adamec All rights reserved 1999™